En taktisk fejl af den 16-årige Victor Nielsen kostede ham dyrt, da han på den sidste omgang mistede en plads på podiet. Men det skal ikke tage glansen af en ellers imponerende præstation af Victor i løbet.

I denne sæsons sidste afdeling af NXTGENCUP, som blev afholdt på den udfordrende Mantorp Park, var vejrguderne med deltagerne. Solen skinnede, og asfalten var tør – lige præcis de betingelser Victor havde håbet på. Under træningssessionerne gjorde Victor stærkt indtryk. Han viste, at han havde en uovertruffen hastighed, hvilket placerede ham solidt i toppen, selvom mange af hans konkurrenter havde tidligere erfaringer med Mantorp Parks 3,1 km lange motorsportsbane.
Tidtagningen blev et nervepirrende kapitel. Med en langside på over 1 km blev slipstream en strategisk nøglefaktor. Victor kæmpede heroisk og endte på en 4. plads. Men tidtagningen blev kaotisk, da den blev afbrudt af et rødt flag. Dette betød at flere kørere, inklusive Victor, blev forhindret i at fuldføre en perfekt omgang.

Det første løb var intenst for Victor, der kæmpede i front og holdt fast i sin fjerdeplads gennem det meste af løbet. Det lignede længe en mulig podieplads, men skæbnen ville det anderledes. En uheldig misforståelse fra banedommerne førte til forvirring blandt førerne, da de kørende ikke fik sidste omgang signal eller målflag. Ydermere udfoldede der sig en voldsom kollision foran Victor, da kørerne troede de var på sidste omgang, men løbet var faktisk slut. To biler smadrede sammen i en hastighed af 150 km/t. Den dramatiske episode fratog Victor enhver chance for at kæmpe om podiepladserne. Men trods dramaet slap alle heldigvis uden alvorlige skader.
Efter løbets tumult og drama blev der indgivet adskillige protester. Victor blev også ramt af konsekvenserne, idet han blev degraderet til en femteplads. Straffen blev givet da Victor ikke havde givet plads nok i forbindelse med en overhaling, Victor valgte dog at tage det i stiv arm og fokusere på det næste løb.

I løb nummer to, lavede Victor en perfekt start og fik i løbet af de første 3 omgange kørt sig op som nr 2 og holdt pladsen i tæt kamp tros tæt kamp. Desværre havde flere af hans konkurrenter gemt push to pass funktion til sidste omgang og Victor havde brugt hans. Hvilket resulter i han mistede 3 pladser på sidste omgang. Hver kører har mulighed for at få 60 heste krafter mere to gange under hvert løb, såkaldt push to pass.
Den kun 16-årige racetalent, Victor Nielsen, udtaler efter weekenden: “Jeg er naturligvis ærgerlig over at miste podiet, men jeg kan kun bebrejde mig selv. min ‘push to pass’-taktik ikke optimal; jeg brugte den en omgang for tidligt. Det er ærgerligt, men overordnet set var det et virkelig godt race. Jeg har lært meget i løbet af weekenden, og jeg har endnu engang bevist, at jeg er blandt de hurtigste. Det er også skønt med en weekend uden tekniske problemer.

Victor, med hans urokkelige ånd, endte som nummer 7 i mesterskabet. Hvilket han er skuffet over, men til trods for skuffelsen ser han optimistisk på fremtiden. Han konkluderer: “Mit første år i forhjulstrukket Touring car har været en lærerig oplevelse. Jeg er ung, og jeg har hele min karriere foran mig. Jeg er ivrig efter at komme tilbage stærkere næste år. De fleste af mine konkurrenter er ældre end mig og med tekniske problemer i 4 ud af de 6 afdelinger taget i betragtning, er det lettere at acceptere, at jeg ikke endte i top 3, som jeg gerne ville. Men det er fedt at være med til at skabe historie inden for bæredygtig motorsport i verdens første rigtige elektriske bilsportsserie, og vi har oplevet nogle fantastisk tætte løb.”

NXTGENCUP, som er verdens første 100% elektriske junior Touring car-mesterskab, repræsenterer en ny æra i motorsporten. Med hans overbevisende præstationer har Victor Nielsen allerede reserveret sin plads for næste sæson, hvor han vil være endnu mere sulten efter succes.