knutstorp, Sydsverige  1. September 2023 – Det blev til to intense løbsdage for Victor Trudslev Nielsen ved den femte afdeling af verdens første 100% elektriske juniorbilmesterskab, som blev afholdt i Knutstorp i det sydlige Sverige.

Programmet bød på to træningssessioner, en tidtagning og to sprintløb, hver med en varighed af 15 minutter. Med en snæver bane og begrænsede overhalingsmuligheder var det afgørende for den unge nordjyske racerkører at etablere en solid startplacering.

Træningssessioner skabte håb
Efter træningssessionerne så det lovende ud for Victor, som havde demonstreret stærke hastigheder i tørvejr. Selv efter at være skredet ud i en højhastighedskurve på grund af akvaplanning var han optimistisk inden tidtagningen.

Teknisk fejl forstyrrer
Desværre blev tidtagningen forstyrret af en teknisk fejl. En nødstopkontakt forhindrede Victor i at køre en enkelt omgang og placerede ham dermed i en ugunstig position for de kommende heat.

Kamp på en våd bane
Det første heat blev kørt på en våd bane, og ifølge seriens regler skulle Victor starte med helt nye fordæk. Det viste sig at være en ulempe; nye dæk er notorisk glatte i de første par omgange, især i regnvejr. Alligevel kæmpede Victor sig op til en 11. plads i det første heat, selvom han tydeligt havde svært ved at finde fodfæste på de glatte dæk.

Victor udtalte efter løbet: “Jeg kæmpede virkelig med at finde greb, især i de første omgange. Min erfaring i regnvejr stammer primært fra baghjulstrukne biler i go-kart og Formel 4. Det er en læreproces at finde farten i en forhjulstrukket bil, men det går fremad.”

Solen skinner, og Victor angriber
I det andet heat var vejret med Victor. Banen var tørret op, og solen skinnede. Fra en 11. plads lykkedes det ham at udføre otte overhalinger i løbet af de 15 minutter, hvilket imponerede tilskuerne. Desværre endte en kamp om tredjepladsen med, at et skub sendte ham ud af banen, hvilket resulterede i en 6. plads.

“Det var et fedt løb. Jeg greb alle de chancer, jeg kunne, for at overhale,” sagde Victor efter løbet. “Det er ærgerligt, at jeg ikke fik tredjepladsen, men jeg er glad for, at jeg tog chancen. Det var skønt at få en god oplevelse oven på nogle hårde løbsdage, og jeg glæder mig allerede til den næste afdeling.”